Ingrediente:
Pentru papanasi:
- 270 gr branza de vaci
- 2 linguri zahar
- 1 ou
- 4 linguri gris
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
Pentru crusta:
- 1 lingurita unt
- 3-4 linguri pesmet
- 1 lingura zahar
Pentru servit:
- smantana
- dulceata preferata
Mod de preparare:
Papanasii:
Intr-un bol puneti branza faramitata.
Adaugati oul, zaharul, un praf de sare si amestecati usor.
Incorporati grisul, invartiti cu o paleta.
Aromatizati compozitia cu vanilie si coaja rasa de lamaie.
Lasati deoparte 20 de minute compozitia.
Rupeti bucatele si formati bile, cam cat o nuca. Mie mi-au iesit 20 de bucati.
Intr-o cratita puneti niste apa la fiert cu un praf de sare.
Cand incepe sa clocoteasca apa, dati focul la mediu.
Puneti papanasii usor in oala, cati incap, ii lasati sa fiarba, pana se ridica la suprafata.
Cat timp fierb papanasii, pregatiti crusta:
Puneti intr-o tigaie untul cu pesmetul.
Le rumeniti la foc mic, amestecati din cand in cand, iar la final adaugati zaharul si mai lasati maxim 1 minut pe foc.
Trageti tigaia deoparte.
Papanasii ridicati la suprafata apei, ii scoateti cu o paleta cu gauri, ii scurgeti bine de apa.
Ii puneti in tigaia cu pesmet, ii tavaliti pe toate partile.
Ii scoateti pe un platou.
Pe o farfurie puneti o lingura de smantana.
Asezati deasupra cativa papanasi calzi, puneti dulceata cata doriti si de care doriti, apoi savurati si iar savurati.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu