duminică, 12 octombrie 2025

Rulouri cu scortisoara

Oooo, rulouri cu scortisoara! Atat as spune despre ele, la ce minunate sunt! Imi doream sa fac aceste rulouri de foarte, foarte mult timp, dar sincer parca niciodata nu aveam timp de ele, ori ma apucam de altceva, ori deja aveam desert. In acest sfarsit de saptamana mi-am propus ca trebuie sa le incerc, ca imi era o pofta nebuna de ele, mai ales ca imi doream sa le mananc calde spre fierbinti. Asa ca am framantat, le-am montat, le-am copt, am pus glazura si m-am infipt in ele. Au iesit senzational de bune si am infulecat doua bucati fara nici un regret. Harbar nu am de ce nu le-am pregatit acum mai mult timp, dar de acum le voi face mai des, inclusiv cu alte umpluturi.

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 40 gr indulcitor natural pulbere 1:2 ( sau 80 gr zahar)
  • 60 gr unt topit
  • vanilie
Pentru umplutura:
Pentru glazura:
  • 150 gr crema de branza
  • 1 lingurita unt
  • 40 gr indulcitor natural pudra (sau 40 gr zahar pudra)
Mod de preparare:
Aluatul:
Incalziti laptele pana devine caldut.
Intr-un bol mic faramitati drojdia, adaugati 4 linguri lapte cald, o lingura faina.
Amestecati, lasati sa creasca 10-15 minute.
Restul de lapte cald il amestecati cu indulcitorul pana ce acesta din urma se dizolva. Daca folositi zahar, puteti trece peste aceasta etapa.
Intr-un bol cerneti faina, presarati un praf de sare.
Adaugati drojdia crescuta, ouale si laptele cu indulcitorul.
Incepeti si framantati bine.
Incorporati vanilia, untul topit si mai framanti circa 5 minute.
Acoperiti aluatul cu un prosop gros, lasati la dospit pana isi dubleaza volumul, la loc cald de preferat. 


Umplutura:
Untul de la temperatura camerei il frecati bine cu indulcitorul gold.
Adaugati scortisoara si amestecati bine.
Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit.
Intindeti cu sucitorul o foaie dreptunghiulara, nu foarte subtire.
O ungeti cu umplutura, pe toata suprafata.

Rulati strans, iar sulul obtinut il portionati in 12 bucati.
Asezati rulourile intr-o tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele.

Aprindeti cuptorul, il lasati sa se incinga la 180 de grade circa 15 minute, iar in acest timp rulourile vor mai creste.
Introduceti rulourile, pentru 25-30 de minute, pana sunt rumenite. La mine au fost gata dupa 25 de minute.

In acest timp pregatiti glazura:
Amestecati intr-un bol crema de branza cu untul de la temperatura camerei (eu l-am pus rece, ca am uitat sa il scot din frigider) si cu indulcitorul pudra. Trebuie sa obtineti o consistenta cremoasa.
Scoateti rulourile din cuptor cand sunt gata, puneti glazura peste ele.
Rupeti fierbinti si serviti.
Sunt super, super delicioase!
Pofta buna! 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu