luni, 6 februarie 2012

Rulada cu banane

Ingrediente:
  • 550 gr biscuiti simpli
  • 350 gr apa
  • 7 linguri zahar
  • 60 gr cacao
  • 1 esenta rom
  • pentru crema:
  • 1 pachet margarina
  • 6 linguri zahar
  • 100-150 gr nuca cocos
  • 50 gr nuca cocos pentru ornat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala rasa
  • 4 banane
Mod de preparare:
Mai intai se prepara crema.
Se freaca pachetul de margarina ,de la temperatura camerei,cu zaharul pana acesta se topeste.
Cand acesta e topit se adauga esenta de vanilie,nuca de cocos si coaja de portocala rasa  si se amesteca bine.
Biscuitii se dau prin masina sau prin blender.
Apa cu zaharul si cacaua se pun intr-o cratita si se pun pe foc pana se topeste zaharul.
Cand e zaharul topit,siropul obtinut se toarna peste biscuitii macinati, se pune si esenta de rom si se amesteca bine(daca biscuitii nu s-au inmuiat bine mai puneti putina apa sau faceti mai mult sirop pentru ca trebuie  sa fie bine inmuiati biscuitii altfel se farama rulada).
 Se ia jumatate din compozitia de biscuiti si se aseaza pe un ciolofan pe masa  de lucru si se intinde cu sucitorul o foaie.
Peste aceasta se pune jumatate din crema.
Se curata 2 banane si se pune pe capatul de unde incepi sa rulezi .
Daca sunt prea mari bananele ,atunci mai taiati din una  pentru a fi exact cat foaia de rulada.
Incepeti sa rulati usor tot presand peste biscuiti bine cu mainile .
La urma o inveliti in ciolofanul pe care a-ti lucrat ,o strangeti bine la capete si o dati la frigider.
La fel procedati si cu cea de a 2 a rulada.
A 2a zi se taie rondele si se da prin nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu