luni, 6 februarie 2012

Salata de sfecla rosie cu hrea




Ingrediente:
  • 3 kg sfecla rosie potrivita ca marime
  • 2-3 radacini de hrean
  • ulei
  • otet
  • sare
Mod de preparare:
Sfecla o spalati sub jetul de apa. 
O puneti la fiert intr-o oala cu apa, sfecla sa fie bine acoperita cu apa.
Acoperiti oala cu un capac, o lasati sa fiarba la foc potrivit, pana este patrunsa, o incercati cu o furculita.
Mai exista varianta sa fierbeti sfecla in oala sub presiune, o ora. Eu mai procedez asa.
Opriti focul, scurgeti bine apa, lasati sfecla sa se racoreasca.
Cand este racorita, o decojiti si o dati pe razatoarea mare.
Hreanul il spalati, il curatati si il dati prin razatoarea mica.
Peste sfecla rasa puneti hrean (de preferat nu tot deodata).
Presarati sare, adaugati putin otet si ulei.
Amestecati bine, gustati sa vedeti de ce mai are nevoie. Daca va place mai iute, puteti pune mai mult hrean.
O asezati in borcane, mici sau mari, cu tot cu zeama lasata si o apasati usor cu lingura.
O pastrati la rece, de preferat la frigider.
Merge de minune cu fripturi, cartofi, oua fierte, frigarui si alte preparate. Eu o folosesc si la unele sandwich-uri, ca imi place foarte mult.
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu