Ingrediente:
- 500 ml apa minerala
- 30 ml ulei
- 2 linguri zahar
- 13 linguri faina de tara
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de lamaie
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
- ulei pentru uns tigaia
- gem/dulceata pentru servit
- zahar pudra
Intr-un bol punem apa minerala, uleiul si zaharul.
Amestecam cu telul pana zaharul este topit.
Cernem faina, o incorporam treptat sa nu ramana cocoloase. Daca folositi faina de magazin, este posibil sa mai aveti nevoie de o lingura in plus.
Amestecam praful de copt zeama de lamaie, il turnam peste compozitia de mai sus.
Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia. Le amestecam bine.
Punem o picatura de ulei intr-o tigaie, ungem cu un penson toata tigaia.
O punem la incins, turnam cate un polonic potrivit din compozitie si o intindem miscand din tigaie.
Rumenim clatitele pe ambele parti, la foc potrivit.
Din cand in cand mai ungem tigaia cu ulei.
Le scoatem pe un platou, le umplem cu dulceata.
Le pudram cu putin zahar si servim.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu