Ingrediente:
- 2 pesti dorada proaspeti
- 1 rosie
- 1 ceapa verde
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 varf de cutit boia de ardei iute
- 1 catel mare de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele.
Intr-un bolisor amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat.
Le amestecam bine, apoi cu un penson, ungem pestii cu acest amestec, atat pe exterior cat si pe interior.
Punem hartie de copt intr-o tava, asezam pestii.
Rosia o taiem felii, o asezam printre.
Ceapa verde o taiem rondele, ii dam drumul in tava.
Punem si jumatate de cana cu apa, apoi acoperim tava.
Introducem pestele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 45 de minute.
Dupa acest timp, descoperim tava, ridicam putin temperatura cuptorului si mai lasam cam 15 minute pestele.
Dupa acest timp il scoatem din cuptor si il lasam putin sa se racoreasca.
Se serveste cald cu patrunjel verde tocat deasupra!
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu