Ingrediente:
- 4 oua
- 200 gr zahar
- 200 gr smantana groasa de tara
- 50 ml ulei
- 300 gr faina
- 1 pliculet praf de copt
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite vanilie
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- 1 canita afine (eu am folosit congelate)
Pentru glazura de lamaie:
- 100 gr zahar pudra
- 4-5 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- decoratiuni din ciocolata
Mod de preparare:
Intr-un bol spargeti ouale, puneti zaharul, sarea si mixati pana isi dubleaza volumul.
Incorporati uleiul, apoi smantana si vanilia.
Cerneti faina, incepeti sa o incorporati treptat.
Adaugati praful de copt, turnati zeama de lamaie peste, amestecati bine.
La final adaugati afinele si coaja rasa de lamaie.
Amestecati usor cu o paleta de silicon.
O sa obtineti un aluat cremos, care curge ceva mai greu decat cel de padispan.
Pregatiti o tava de briose, asezati hartiute.
Le umpleti cu aluat doar pe 3/4.
Mie mi-au iesit 14 briose.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade.
Le lasati la copt 20-25 de minute, dar faceti testul cu scobitoarea dupa 20 de minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca.
Glazura de lamaie:
Intr-un bol puneti zaharul pudra.
Adaugati zeama de lamaie, treptat si amestecati cu o spatula.
Trebuie sa obtineti o glazura usor curgatoare.
La final incorporati si coaja rasa de lamaie.
Puneti briosele reci pe un gratar, cu ajutorul unei linguri puneti glazura deasupra.
Le presarati cu decoratiuni din ciocolata.
Lasati sa se usuce glazura, apoi puteti servi.
Sunt grozave, aromate si pufoase!
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu