Ingrediente:
- 180 gr paste (pappardelle in cazul meu)
- 200 gr rosii cherry
- 250 creveti congelati prefierti
- 1 catel mare de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 5 linguri pasata de rosii
- sare
- piper
- oregano uscat
- 1 legatura mica patrunjel verde
Mod de preparare:
Crevetii ii decongelati, ii spalati si ii stergeti usor cu niste servetele.
Rosiile le taiati in jumatati sau sferturi, depinde de marimea lor.
Usturoiul curatat il tocati marunt.
Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc.
Cand da in clocot, adaugati pastele, le fierbeti 8-10 minute.
Amestecati in ele din cand in cand.
Incingeti o tigaie, puneti uleiul de masline si crevetii.
Ii rumeniti usor 2-3 minute, pe ambele parti, apoi ii scoateti pe un platou.
Adaugati rosiile si usturoiul, le lasati la foc potrivit 3-4 minute.
Adaugati pasata, apoi presarati sare, piper si putin oragano uscat.
Scoateti pastele fierte din oala cu o paleta si le puneti in tigaie.
Puneti si cateva linguri din apa in care au fiert, amestecati bine.
Adaugati crevetii, patrunjelul verde tocat marunt si invartiti totul.
Mai lasati 1 minut pe foc.
Trageti tigaia deoparte, puneti in farfurii si serviti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu