miercuri, 19 aprilie 2023

Tarta cu piept de pui si fasole

 
Acum, dupa sarbatori, parca o merge o tarta, cu o carne mai lejera si ceva legume! Puteti folosi chiar friptura ramasa, daca mai aveti, o taiati bucatele si este perfecta. De ceva timp eu pregatesc aceasta tarta  cam o data pe luna, pentru ca are ingrediente pe placul meu, iar mie daca imi place ceva, prepar des acea reteta si am deja cateva retete care au devenit preferatele mele. Se face simplu, asa ca va indemn si pe voi sa o pregatiti.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 50 gr unt rece
  • 1 lingura cu varf smantana fermentata
  • 1 ou
  • 170 gr faina
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cutie fasole rosie
  • 5 linguri rosii taiate din conserva
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • pudra de curcuma
  • oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 gr cascaval si mozzarella
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi.
Adaugati oul, smantana si sarea.
Amestecati putin, incepeti si puneti faina, treptat, pana obtineti o bila omogena de aluat.
Intindeti o foaie nu prea subtire din aluat.
O asezati intr-o tava de 20/20 cm, o intepati cu fruculita si bagati la frigider pana faceti umplutura.
Umplutura:
Spalati pieptul de pui, il stergeti cu niste servetele si il taiati bucati potrivite.
Ceapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul.
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie si il incingeti.
Adaugati ceapa, usuroiul si puiul.
Acum presarati sare, piper, boia si pudra de curcuma.
Amestecati si sotati totul 3-4 minute.
Adaugati o canita cu apa.
Lasati sa scada lichidul la foc potrivit.
Desfaceti conserva de fasole si o clatiti sub un jet de apa rece.
Cand a scazut lichidul din tigaie, adaugati fasolea scursa, rosiile taiate si oregano.
Amestecati bine, lasati pe foc pana lichidul este scazut de tot.
Dati deoparte tigaia, lasati 10 minute sa se racoreasca.
Scoateti tava cu aluat din frigider, turnati umplutura si o nivelati.
Taiati surplusul de aluat de pe margine.
Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare, le asezati deasupra pe umplutura.
Puneti folosi doar una din aceste branzeturi sau alt tip, important este sa se topeasca si sa se gratineze.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 20 de minute, apoi reduceti temperatura la 160 de grade si o mai lasati 15 minute.
Cand este gata, scoateti tarta din cuptor, o lasati putin la racorit, apoi este numai buna de servit.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu