joi, 16 februarie 2012

Dovlecel pane de post

Ingrediente:
  • 1 dovlecel
  • 200 ml apa minerala
  • sare
  • pipe
  • marar
  • faina alba
  • ulei
Mod de preparare:
Dovlecelul il spalam si il curatam de coaja (doar daca nu va place coaja, altfel o lasati).
Il taiem felii rotunde apoi il saram putin.
Intr-un bol punem apa minerala, putina sare, piper si marar.
Adaugam faina, putina cate putina, pana obtinem un aluat mai gros ca cel de clatite.
Punem pe o farfurie faina alba.
Intr-o tigaie incingem niste ulei.
Trecem feliile de dovlecel prin faina alba, apoi prin amestecul ca de clatite.
Le punem la prajit, la foc potrivit, le invartim pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie, pe care asezam niste servete de bucatarie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu