- 1 pulpa de porc intreaga de circa 1 kg 800 gr
- 2-3 bucati cabanos
- 10 catei usturoi
- 5 cepe verzi
- 1 ceapa uscata
- 200 gr rosii in sos tomat
- sare
- piper
- 2-3 foi de dafin
- 3-4 linguri ulei.
- boia de ardei
- 7-8 ciupercute intregi conservate
- 500 ml vin rosu
Pulpa de porc o spalam bine si o tamponam cu servete de bucatarie de surplusul de apa.
Cabanosul il taiem rondele de 3-4 cm lungime.
Patru catei de usturoi ii curatam si ii taiem pe jumatate.
Gaurim pulpa din loc in loc, punem bucati de cabanos si jumatati de catei de usturoi.
Ceapa verde o spalam si o tocam.
Ceapa uscata o curatam, o spalam si o taiem pestisor.
Intr-un bol punem vinul si uleiul, apoi adaugam condimentele: sare, piper, boia de ardei, foi de dafin. Le amestecam bine.
Dupa care punem ceapa verde si cea uscata, apoi restul de usturoi curatat si pisat.
Amestecam totul cu o lingura si punem pulpa de porc in acel bait.
O dam la frigider cam 2 ore sa stea sa ia gust de toate condimentele.
Luam o tava si punem pulpa in ea.
Turnam si baitul, iar deasupra punem rosiile tocate in sos tomat, iar pe margini ciupercutele intregi.
Acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins.
Mai deschidem cuptorul si tot stropim cu zeama din tava peste pulpa.
Dupa ce s-a facut mai bine de jumatate, luam staniolul de tot.
Continuam sa o stropim cu zeama din tava.
Cand e gata o lasam putin sa se racoreasca apoi o servim.
Pofta bunaaaaaaa!!!!
Tare bine arata! Harnicuta fata are mama! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draga mea!!
Ștergere