joi, 16 februarie 2012

Piept de pui pe pat de varza murata

Ingrediente:
  • 1 varza murata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • marar
  • 2 linguri ulei
  • 1 piept de pui fara os si piele
  • boia de ardei
  • 1 lingurita unt topit
Mod de preparare:
Intai de toate scoateti varza si o puneti in apa la desarat cam o ora.
Rand pe rand pregatim legumele:
Morcovul il radem si il taiem cubulete mici.
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Rosiile le tocam.
Varza o scurgem bine de apa si o tocam.
Intr-o oala punem putin ulei.
Adaugam ceapa,morcovul si rosiile si le lasam 1 minut in ulei , apoi punem varza si 1-2 cani apa fierbinte.
Condimentam cu sare,piper si putin marar si o lasam sa fiarba cam 15 minute la foc potrivit.
Pieptul de pui il spalam si il scurgem de surplusul de apa.
Il taiem in 4 sau 6 bucati si il batem cu ciocanul de snitele ,dar foarte putin.
Il ungem cu unt topit pe ambele parti.
Condimentam bucatile de carne cu sare,piper si boia de ardei.
Incingem un grill si punem puiul acolo 2 minute pe o parte, si 2 min pe cealalta parte.
Dupa ce varza a fiert cam 15 minute oprim aragazul.
Luam un vas yena,sau unul de ceramica  si punem varza in el.
Deasupra punem bucatile de pui.
Nivelam bine si dam vasul in cuptor,la o temperatura potrivita,pana ce varza si puiul sunt bine facute.
Pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu