Ingrediente:
- 1 gaina de circa 2 kg
- 1 cap de gaina
- ulei
- sare
- piper
- boia de ardei
- condimente pentru pui
- trandafiri
- margarete,crizanteme mici(nu puneti flori mai pentru ca acoperiti gaina)
- spirandus(si alte floricele)
- staniol
Se ia gaina (sa aiba tot scos din interiorul ei) si o spalam bine de tot.
Intr-un castron amestecam ulei cu sare,piper,boia de ardei si condimente de pui.
Cu acest unguent,frecam puiul bine de tot si il lasam asa vreo 30 de minute,la frigider.
Apoi il puneti la rotisor si il rumeniti,dar sa fie bine patruns si in interior,sa fie bine facuta.
Daca nu aveti rotisor puteti sa il faceti pe sticla.
Luati o sticla,din sticla,de circa 1 litru,o umpleti pe 3 sferturi cu apa,infingeti puiul in ea.
Puneti sticla intr-o tava,si puneti apa si in tava.
Dati la cuptor pana este bine facuta gaina.
Cand e gata o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Capul de gaina il prajiti in putin ulei.
Pregatim o tava.
Pe ea asezam niste spirandus si ceva floricele mici.
Punem gaina peste iar capul il prindem de gaina cu niste scobitori.
De jur imprejur imbracati cu flori si in cioc ii puneti un trandafir.
Luati o bucata de staniol mai mare si o impaturiti dandu-i forma unui evantai.
Acesta il asezati pe o parte a gainii.
Aceasta o duceti la restaurant si de acolo isi urmeaza cursul,asa cum am scris in introducere.
Cand bucatareasa aduce gaina,trebuie sa ii puneti acesteia in cioc o tigara aprinsa(asa se face la noi in zona).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu