- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1/2 ardei rosu
- marar
- patrunjel verde
- 1 cana si 1/2 orez pentru risotto
- o ceasca masline fara samburi
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
Pregatim legumele.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem cubulete. Ardeiul il taiem la fel.
Intr-o tigaita punem uleiul la incins.
Punem ceapa la inmuiat 1 minut, apoi ardeiul cu morcovul inca 1 minut.
Adaugam circa 3 cani si jumatate apa (sau supa, ce aveti la indemana).
Lasam sa inceapa sa fiarba.
Adaugam risotto-ul, pe care il spalam inainte.
Cand incepe sa fiarba, condimentam cu sare, piper si presaram putin marar.
Il lasam cam 5 minute sa fiarba, dupa care adaugam pasta de tomate.
Luam tigaia si rasturnam continutul din ea intr-un vas yena sau un vas de ceramica.
Presaram cateva masline si dam vasul in cuptor pana ce risotto este bine facut.
Il scoatem din cuptor, il lasam putin sa se raceasca apoi servim, presarat cu patrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu