Ingrediente:
- 7 cartofi potriviti
- 2 oua
- 200 ml smantana de gatit
- 250 gr cascaval (eu am folosit cascaval dar si ceva mozzarella)
- sare
- piper
- 1 catel de usturoi
- oregano uscat
Mod de preparare:
Cartofii curatati, ii spalati ii stergeti cu niste servetele.
Ii feliati cat puteti de subtire, daca aveti o razatoare de facut felii de cartofi este mai bine, ca ies foarte subtiri.
Intr-un bol mixati ouale cu sare, piper si oregano.
Adaugati smantana de gatit si invartiti.
Usturoiul curatat, il pisati, il puneti peste amestecul de oua cu smantana.
Dati drumul cartofilor feliati in bol, amestecati totul cu o paleta.
Ungeti un vas de ceramica cu putin ulei (eu am folosit doua vase mici de ceramica), turnati compozitia toata si nivelati.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare, il presarati deasupra.
Acoperiti vasul cu folie alimentara (sau capac daca are vasul) si ii introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 40 de minute.
Dupa acest timp, descoperiti cartofii, ii mai lasati cam 20 de minute, pana se rumenesc frumos si sunt patrunsi.
Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor.
Ii serviti calzi cu ce va doriti voi langa.
Daca va raman, ii incalziti si vor fi la fel de buni.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu