joi, 9 ianuarie 2025

Tarta cu branza de capra, spanac si rosii uscate

 
Ce am pregatit eu in aceste zile? O bunatate de tarta sarata. Am folosit niste cas de capra nesarat, ce il aveam in congelator. Am luat si niste spanac verde, mai aveam rataciti si niste carnaciori (deci acestia sunt optionali, nu e musai sa puneti daca nu aveti, dar dau un gut bun) si uite asa a iesit aceasta super tarta. Este perfecta pentru noi dupa sarbatori si nu numai, pentru ca obisnuiesc sa fac des tarte sarate. Sunt ideale, indiferent cand le serviti, daca sunteti pe fuga luati felia in mana si o serviti, o puneti si la pachet, o puteti da si celor mici la scoala. 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 70 gr unt
  • 120 gr iaurt de baut
  • 100 gr faina integrala
  • 80 gr faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
Pentru umplutura:
  • 4 oua
  • 500 gr cas de capra nesarat
  • 100 gr crema de branza
  • 100 gr baby spanac
  • 4 carnaciori vita-porc (optional, doar daca aveti)
  • 6-8 rosii uscate
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece cu iaurtul de baut.
Amestecati faina integrala cu cea alba, praful de copt si sarea.
Puneti amestecul uscat peste cel cu unt si iaurt, incepeti si framantati.
Trebuie sa obtineti o bila de aluat omogena.
Il inveliti in folie, il dati 30 de minute la frigider.
Umplutura:
Spanacul verde il taiati mai mare.
Rosiile uscate le tocati, iar carnaciorii ii faceti rondele.
Intr-un bol mixati ouale cu sare si piper.
Adaugati crema de branza si mai mixati putin.
Casul de capra il faramitati cu mana (sau il puteti da prin razatoare sau robot), il puneti peste amestecul de oua cu crema de branza.
Adaugati spanacul tocat, rosiile uscate, carnaciorul si putin oregano uscat.
Amestecati bine cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 25 cm.
Scoateti aluatul, presarati faina pe masa de lucru.
Intindeti o foaie de aluat nu foarte subtire, o asezati in tava, apasati usor cu degetele si pe marginea tavii.
O intepati cu furculita din loc in loc.

Turnati umplutura, o nivelati, taiati surplusul de aluat de pe margine.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Trebuie sa fie frumos rumenita si coapta in acelasi timp.

Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca, apoi o potionati si serviti.
Eu am taiat-o calda, se vede in poza cu sectiunea.
Este o bunatate, deci sa o serviti cu pofta!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu