Ingrediente:
Pentru aluat:
- 70 gr unt
- 120 gr iaurt de baut
- 100 gr faina integrala
- 80 gr faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- sare
Pentru umplutura:
- 4 oua
- 500 gr cas de capra nesarat
- 100 gr crema de branza
- 100 gr baby spanac
- 4 carnaciori vita-porc (optional, doar daca aveti)
- 6-8 rosii uscate
- sare
- piper
- oregano uscat
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece cu iaurtul de baut.
Amestecati faina integrala cu cea alba, praful de copt si sarea.
Puneti amestecul uscat peste cel cu unt si iaurt, incepeti si framantati.
Trebuie sa obtineti o bila de aluat omogena.
Il inveliti in folie, il dati 30 de minute la frigider.
Umplutura:
Spanacul verde il taiati mai mare.
Rosiile uscate le tocati, iar carnaciorii ii faceti rondele.
Intr-un bol mixati ouale cu sare si piper.
Adaugati crema de branza si mai mixati putin.
Casul de capra il faramitati cu mana (sau il puteti da prin razatoare sau robot), il puneti peste amestecul de oua cu crema de branza.
Adaugati spanacul tocat, rosiile uscate, carnaciorul si putin oregano uscat.
Amestecati bine cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 25 cm.
Scoateti aluatul, presarati faina pe masa de lucru.
Intindeti o foaie de aluat nu foarte subtire, o asezati in tava, apasati usor cu degetele si pe marginea tavii.
O intepati cu furculita din loc in loc.
Turnati umplutura, o nivelati, taiati surplusul de aluat de pe margine.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Trebuie sa fie frumos rumenita si coapta in acelasi timp.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca, apoi o potionati si serviti.
Eu am taiat-o calda, se vede in poza cu sectiunea.
Este o bunatate, deci sa o serviti cu pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu