- 5 albusuri de ou
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 4-5 linguri lapte
- 7-8 linguri faina
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite esenta rom
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 2 lingurite cacao
- 2 linguri coaja de portocala confiata
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Punem zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste.
Adaugam uleiul, laptele si le incorporam.
Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de lamaie, le turnam peste albusuri.
Adauga esenta de rom, coaja rasa de portocala si faina treptat. Le amestecam cu o paleta.
Luam putina compozitie in alt vas si o amestecam cu cacaoa.
Tava de silicon (asa am folosit eu, dar puteti folosi orice tava) o ungem bine cu margarina/unt.
Turnam compozitia alba, iar pe alocuri punem compozitia de cacao.
Deasupra punem bucatile de coaja de portocala confiata si dam tava in cuptorul incins.
Coacem checul la o temperatura potrivita si facem testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata.
Il scoateti si il lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Sursa de inspiratie
Si frumos....si delicios checul:)!!!
RăspundețiȘtergerePup Maria!
ȘtergereImi place si forma dar si checul.
RăspundețiȘtergerePup si seara minunata!
O seara frumoasa Medi.pup!
ȘtergereForma este draguta, iar checul nu poate fi decat bun!
RăspundețiȘtergerePup Cristina!
Ștergere