- 4 aripi de cocos
- 2 pulpe de cocos
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 rosii
- 3 linguri zarzavat
- patrunjel uscat
- marar uscat
- sare
- piper
- 2 oua
- sare
- piper
- gris (puneti cat sa iese o compozitie putin grosuta)
Spalam bine aripile .
Pulpele le spalam si le taiem in doua.
Intr-o oala punem cam 4-5 litri de apa.
Punem bucatile de cocos la fiert .
Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem bucatele subtiri pe lung.
Rosiile le decojim si le facem cubulete. Zarzavatul il spalam intr-o singura apa, rece.
Spumam supa atat cat este necesar (o data, de doua ori), apoi punem toate legumele pregatite.
Acoperim si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intr-un castronel batem ouale spuma.
Punem putina sare si piper, apoi presaram cate putin gris pana obtinem consistenta dorita (sa fie foarte putin lichida).
Cand carnea este bine fiarta, cu o lingurita luam din compozitia pentru galuste si punem in oala.
Le lasam sa fiarba cam 10 minute.
Tragem oala de pe foc si stropim galustele cu apa rece.
Dam sa fiarba iar 3-4 minute, apoi mai stropim o data cu apa rece.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai dam cateva clocote, punem niste marar si patrunjel uscat (sau daca aveti verde, e mai bun) deasupra.
Luam oala de pe foc, lasam 5 minute la racorit si servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu