luni, 21 mai 2012

Pizza consistenta

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • 15-20 gr de drojdie
  • apa minerala pentru framantat
Pentru umplut:
  • 6-7 felii de muschi  file
  • 5 felii kaizer
  • 6-7 felii sunca presata
  • 5 felii pastrama de pui
  • 2 fire cabanos
  • 10 ciuperci intregi ,conservate
  • 1 pumn masline negre fara samburi
  • 200 gr cascaval
  • fasii de ardei rosu
  • 3 oua
  • pasta de rosii de casa
  • busuioc uscat
  • piper
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul pentru blat:
Incalzim circa o canita de apa minerala, dar nu o faceti fierbinte, ci doar putin calduta.
Intr-un bol punem faina, iar pe margini untul taiat cubulete si smantana.
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar si o turnam in mijlocul fainii.
Lasam 5 minute asa, apoi punem un praf de sare, incepem sa framantam .
Turnam cate putina apa minerala, iar cand aluatul a ajuns la consistenta unei plasteline si este nelipicios, inseamna ca nu mai e necesar sa punem apa.
Acoperim cu un prosop si lasam cam 20-30 de minute la crescut, la loc cald.
Cat timp aluatul este la crescut pregatim celelalte ingrediente.
Muschiul file, kaizerul, pastrama de pui si sunca presata le taiem fasii pe lung, apoi le facem cubulete.
Cabanosul il taiem feliute subtiri.
Ciupercile le spalam, le stergem cu un servet si le taiem fasii.
Taiem si maslinele pe lung.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le batem spuma.
Pasta de rosii o amestecam cu putin piper, busuioc, le amestecam si obtinem un sosulet.
Luam o tava de cuptor si punem hartie de copt.
Aluatul il intindem cu sucitorul si facem o foaie fie mai subtire, fie putin grosuta( asta in functie de cum va place). Daca este prea mult aluat nu il puneti tot, ci faceti doar dintr-o bucata de aluat foaia.
Asezam foaia de blat in tava.
O ungem cu sosul  de rosii pregatit, apoi presaram niste cascaval ras.
Punem ingredientele taiate, in ordinea in care dorim, apoi restul de cascaval ras.
Deasupra turnam ouale batute si punem fasii de ardei rosu.

Dam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita.
Lasam pizza 40-50 de minute pana se coace, o mai scoateti si va uitati la ea si daca considerati ca e coapta, atunci inchideti cuptorul.
Cand e gata, o lasati 5 minute sa se racoreasca si serviti.
Va ofer si un pahar de vin rosu ca sa mearga mai bine.
Sa aveti pofta!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu