luni, 21 mai 2012

Sufleu cu pui si cartofi

De cand l-am vazut la Gaby tot ma gandeam la el si tot ziceam fac sapatamana asta, saptamana viitoare si tot asa...In sfarsit i-a venit randul. Stiti cum e???? Bunatatea, bunatatilor sincer...Multumesc draga mea de retetea. Chiar merita incercata!!!

Ingrediente:
  • 1 piept si jumatate de pui
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri smantana
  • 4 oua
  • 150 gr de cascaval
  • 1 lingura unt
  • marar uscat
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu putina sare.
Pieptul de pui (dezosat si fara piele) il spalam, il taiem pe jumatate si il punem la fiert cu jumatate lingurita de sare si un praf de piper.
Ceapa o curatam si o taiem in patru bucati.
O punem 10 minute intr-un castron cu apa fierbinte, apoi o dam pe masina de tocat.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Separam ouale. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam treptat galbenusurile, putina sare si piper.
Cartofii fierti ii scurgem si ii lasam 5 minute la racorit.
Pieptul de pui fiert il taiem cubulete potrivite.
Peste ouale mixate adaugam cartofii, puiul taiat, smantana, ceapa, usturoiul si un praf de marar uscat.
Amestecam usor toate ingredientele.
Ungem un vas yena (un vas termorezistent) cu unt.
Turnam intreaga compozitie in vas si dam in cuptor cam 25 de minute (cand punem vasul in cuptor,  tot atunci il si pornim, nu-l incingem inainte).
Dam cascavalul pe razatoare, scoatem vasul dupa 25 de minute si il presaram pe intreaga suprafata.
Mai dam la cuptor circa 15 minute pana prinde o crusta aurie.
Cand este gata, lasam putin la racorit si servim.
Pofta buna!!
Sursa de inspiratie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu