luni, 21 mai 2012

Pui cacciatore

Ingrediente:
  • 5 pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • 1 cutie ciuperci taiate (300 de grame)
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 canita mica de vin rosu (sau alb daca aveti)
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare: 
Spalam pulpele de pui, indepartam tot puful si le stergem cu un prosop de bucatarie.
Le condimentam cu putina sare si piper pe ambele parti.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Rosiile le dam prin blender.
Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine sub jetul de apa.
Intr-o tigaie punem uleiul al incins.
Adaugam ceapa si o lasam la foc potrivit 1-2 minute.
Apoi adaugam usturoiul si il lasam si pe acesta cam 1 minutel (amestecati mereu si nu uitati, focul potrivit).
Punem rosiile pisate, ciupercile, boiaua de ardei dulce, putina sare si piper.
Mai invartim de cateva ori si inchidem aragazul.
Turnam tot acest amestec intr-un vas yena (vas de ceramica).
Asezam pulpele deasupra, apoi turnam vinul si niste apa ca sa acoperim pulpitele (dar nu puneti foarte multa apa sa inecati pulpele).

Acoperim vasul cu capacul sau.
Il introducem in cuptor si il aprindem.
Le lasam cam 40 de minute, la o temperatura potrivita.
Apoi scoatem capacul si le mai lasam maxim 20 de minute sa prinda o crusta aurie.
Se servesc calde, cu putin marar deasupra.
Eu am mai pregatit si un piure in care am pus si un morcov fiert (bunatateeeeee).
Sa aveti pofta!!!!
Sursa de inspiratie


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu