luni, 21 mai 2012

Desert cremos cu portocala


Ingrediente:
  • 250 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 2 linguri suc de portocala
  • piscoturi
  • bombonele decor
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana devin lucioase.
Incorporam si faina in ploaie, apoi sucul de portocala.
Cand laptele incepe sa fiarba il tragem de pe foc si punem compozitia de galbenusuri.
Amestecam bine cu un tel, apoi punem iar pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Cand e gata o luam de pe foc.
Dam coaja de portocala pe razatoarea mica, iar portocala o facem feliute, apoi o taiem cubulete.
In crema adaugam o lingurita coaja de portocala rasa si cuburi de portocala.
Amestecam usor.
Pregatim niste cupe.
Pe fundul lor punem cate un piscot sfaramat ,apoi turnam crema.
Mai punem cate un piscot, taiat pe jumatate, in fiecare cupa, iar deasupra niste bombonele .
Dam la rece, apoi servim.
O crema delicioasa, cu gust de portocala ce poate fi consumata asa sau se pot umple tarte, gogosi, rulouri etc!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu