Ingrediente:
- 8 copanale de pui
- 1 ceapa
- jumatate ardei rosu
- jumatate ardei galben
- marar verde
- patrunjel verde
- 5-6 catei usturoi
- busuioc uscat
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2-3 linguri ulei
- 1 pahar de vin rosu
Copanelele le spalam bine sub jetul de apa calda.
Incepem sa ne pregatim baitul.
Curatam ceapa, o spalam si o taiem bucatele potrivite.
Ardeiul rosu si galben il taiem fasii subtiri.
Curatam usturoiul, il spalam si il taiem feliute.
Mararul si patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam .
Intr-un lighenas punem: ceapa, ardeiul rosu si galben, usturoiul, verdeata, putin busuioc, sare, piper si boia de ardei dulce dupa gust, uleiul si vinul.
Toate acestea le amestecam bine cu o lingura.
Dam drumul copanelelor in acest bait, acoperim cu folie si le dam la frigider 2-3 ore.
Dupa acest timp,luam o punga de cuptor, punem carnea cu tot baitul si le imprastiem uniform prin punga.
Legam la gura si o asezam pe o tava.
Dam copanele in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 60 de minute.
Dupa acest timp rupem punga deasupra, dar cu grija pentru a nu curge sosuletul ce s-a format.
Le mai lasam cam 15 minute pana prind o crusta aurie.
Apoi scoatem si servim.
Gustoase, delicioase si de ce nu sanatoase!!!!
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu