luni, 21 mai 2012

Copanele in punga la cuptor


Ingrediente:
  • 8 copanale de pui
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 5-6 catei usturoi
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 pahar de vin rosu
Mod de preparare:
Copanelele le spalam bine sub jetul de apa calda.
Incepem sa ne pregatim baitul.
Curatam ceapa, o spalam si o taiem bucatele potrivite.
Ardeiul rosu si galben il taiem fasii subtiri.
Curatam usturoiul, il spalam si il taiem feliute.
Mararul si patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam .
Intr-un lighenas punem: ceapa, ardeiul rosu si galben, usturoiul, verdeata, putin busuioc, sare, piper si boia de ardei dulce dupa gust, uleiul si vinul.
Toate acestea le amestecam bine cu o lingura.
Dam drumul copanelelor in acest bait, acoperim cu folie si le dam la frigider 2-3 ore.

Dupa acest timp,luam o punga de cuptor, punem carnea cu tot baitul si le imprastiem uniform prin punga.
Legam la gura si o asezam pe o tava.

Dam copanele in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 60 de minute.
Dupa acest timp rupem punga deasupra, dar cu grija pentru a nu curge sosuletul ce s-a format.
Le mai lasam cam 15 minute pana prind o crusta aurie.
Apoi scoatem si servim.
Gustoase, delicioase si de ce nu sanatoase!!!!
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu