Ingrediente:
Blat:
Prima data punem fructele de padure la decongelat pe o sita.
Acum pregatim blatul:
Separam ouale. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Apoi uleiul si apa minerala.
La sfarsit praful de copt,esenta si faina treptat. Incorporam bine toate ingredintele.
Luam o tava rotunda de tort o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia de blat si dam tava in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si il lasam cam 25 de minute la copt (facem testul cu scobitoarea oricum).
Cand este gata il scoatem la racit apoi il taiem pe jumatate.
Rulada:
Batem spuma albusurile cu zaharul.
Adaugam galbenusurile, uleiul si laptele. Amestecam bine apoi punem coaja rasa de portocala, zaharul vanilat, praful de copt iar la sfarsit faina.
Tapetam o tava mai intinsa cu hartie de copt si punem compozitia.
Dam in cuptorul incins cam pentru 15 minute, pana e coapta foaia.
Cand e gata o scoatem din cuptor si o rulam de fierbinte si o impachetam cu hartia de copt. O lasam sa se raceasca, o desfacem si o umplem cu dulceata de visine apoi o rulam strans . Cand e rece o taiem felii.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, branza, zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta.
Mixam toate acestea, apoi punem fructele de padure decongelate. Mai amestecam foarte putin sa nu zdrobim prea tare fructele.
In sucul scurs de la fructe mai punem 4-5 linguri apa si o lingura zahar pudra, iar cu siropul obtinut insiropam blatul.
Intr-o tava detasabila punem folie alimentara.
Punem prima foaie si o insiropam,dar nu foarte tare.Pe margini asezam felii de rulada.
Umplem cu crema in mijloc pana la nivelul feliilor de rulada.
A 2 a foaie o insiropam si mai decupam din ea ca sa fie atat cat sa cuprinda crema deasupra nu si feliile de rulada (o sa se vada si in poza). Deasupra feliilor de rulada punem iar crema ca sa fie la acelasi nivel cu foaia de blat.
Dam la rece cam pentru 2 ore. Apoi scoatem pe un platou. Batem frisca cu zaharul pudra si cu cel cu gust de vanilie.
Punem un strat de frisca deasupra, apoi decoram dupa preferinta.
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 2 linguri apa minerala
- 7-8 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 esenta vanilie
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 5-6 linguri faina
- coaja rasa de portocala
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- dulceata de visine
- 250 gr mascarpone
- 300 gr branza de vaci mai cremoasa
- 500 gr fructe de padure congelate
- 1 esenta vanilie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 6 linguri zahar pudra
- 5 linguri zahar pudra
- 2 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
- 300 gr smantana pentru frisca
Prima data punem fructele de padure la decongelat pe o sita.
Acum pregatim blatul:
Separam ouale. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Apoi uleiul si apa minerala.
La sfarsit praful de copt,esenta si faina treptat. Incorporam bine toate ingredintele.
Luam o tava rotunda de tort o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia de blat si dam tava in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si il lasam cam 25 de minute la copt (facem testul cu scobitoarea oricum).
Cand este gata il scoatem la racit apoi il taiem pe jumatate.
Rulada:
Batem spuma albusurile cu zaharul.
Adaugam galbenusurile, uleiul si laptele. Amestecam bine apoi punem coaja rasa de portocala, zaharul vanilat, praful de copt iar la sfarsit faina.
Tapetam o tava mai intinsa cu hartie de copt si punem compozitia.
Dam in cuptorul incins cam pentru 15 minute, pana e coapta foaia.
Cand e gata o scoatem din cuptor si o rulam de fierbinte si o impachetam cu hartia de copt. O lasam sa se raceasca, o desfacem si o umplem cu dulceata de visine apoi o rulam strans . Cand e rece o taiem felii.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, branza, zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta.
Mixam toate acestea, apoi punem fructele de padure decongelate. Mai amestecam foarte putin sa nu zdrobim prea tare fructele.
In sucul scurs de la fructe mai punem 4-5 linguri apa si o lingura zahar pudra, iar cu siropul obtinut insiropam blatul.
Intr-o tava detasabila punem folie alimentara.
Punem prima foaie si o insiropam,dar nu foarte tare.Pe margini asezam felii de rulada.
Umplem cu crema in mijloc pana la nivelul feliilor de rulada.
A 2 a foaie o insiropam si mai decupam din ea ca sa fie atat cat sa cuprinda crema deasupra nu si feliile de rulada (o sa se vada si in poza). Deasupra feliilor de rulada punem iar crema ca sa fie la acelasi nivel cu foaia de blat.
Dam la rece cam pentru 2 ore. Apoi scoatem pe un platou. Batem frisca cu zaharul pudra si cu cel cu gust de vanilie.
Punem un strat de frisca deasupra, apoi decoram dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu