- 700 gr muschiulet de porc
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 200 gr rosii in sos tomat
- 1 lingura faina alba
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2-3 linguri ulei
- patrunjel verde
- 4-5 catei usturoi
Muschiuletul de porc il taiem bucatele mai marisoare.
Il spalam si il tamponam cu niste servetele de bucatarie,pentru surplusul de apa.
Intr-o oala punem putin uleiul,turnam si carnea acolo si o rumenim putin pe ambele parti.
Punem 1 cana si jumatate de apa(sau doua),condimentam cu putina sare ,piper si lasam sa fiarba ,la foc potrivit,oala fiind acoperita cu un capac.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam si il taiem rondele.
Rosiile le maruntim .
Cand carnea a fiert cam pe jumatate ,adaugam ceapa,morcovul si rosiile taiate.
Lasam in continuare pe foc pana carnea si legumele sunt fierte bine.
Faina o desfacem in putina apa,apoi o turnam in tigaie,printr-o strecuratoare.
Invartim repede pentru a nu se face cocoloase.
La urma punem si putina boia de ardei si usturoiul pisat.
Mai dam 2-3 clocote si inchidem aragazul.
Patrunjelul il spalam,indepartam cozile ,il tocam marunt si il presaram deasupra mancarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu