joi, 9 februarie 2012

Muschi de porc in sos

Ingrediente:
  • 700 gr muschiulet de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 200 gr  rosii in sos tomat
  • 1 lingura faina alba
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 4-5 catei usturoi
Mod de preparare:
Muschiuletul de porc il taiem bucatele mai marisoare.
Il spalam si il tamponam cu niste servetele de bucatarie,pentru surplusul de apa.
Intr-o oala punem putin uleiul,turnam si carnea acolo si o rumenim putin pe ambele parti.
Punem 1 cana si jumatate de apa(sau doua),condimentam cu putina sare ,piper si lasam sa fiarba ,la foc potrivit,oala fiind acoperita cu un capac.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam si il taiem rondele.
Rosiile le maruntim .
Cand carnea a fiert cam pe jumatate ,adaugam ceapa,morcovul si rosiile taiate.
Lasam  in continuare pe foc  pana carnea si legumele sunt fierte bine.
Faina o desfacem in putina apa,apoi o turnam in tigaie,printr-o strecuratoare.
Invartim repede pentru a nu se face cocoloase.
La urma punem si putina boia de ardei si usturoiul pisat.

Mai dam 2-3 clocote si inchidem aragazul.
Patrunjelul il spalam,indepartam cozile ,il tocam marunt si  il presaram deasupra mancarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu