joi, 9 februarie 2012

Pilaf cu piept de pui

Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 200 gr orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • suc de rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se taie bucati mai mari.
Ceapa se curata,o spalam si o tocam maruntel.
Morcovul il radem,il spalam si il taiem rondele.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
Adugam bucatile de carne ,pe care le rumenim cam 1 minut, apoi punem 1 cana si jumatate apa si il lasam sa fiarba cam 5 minute.
Impreuna cu pieptul de pui la fiert punem si ceapa si morcovul.
Orezul il spalam bine in 2-3 ape calde.
Dupa cele 10 minute adaugam orezul.
Saram si piperam dupa gust.
Invartim mai des,pentru a nu se prinde de tigaie.
Daca mai trebuie apa mai adaugati,dar neaparat sa fie fierbinte.
Spre sfarsit adaugam sucul de rosii,dupa gustul nostru.
Mai dam 2-3 clocote si inchidem ochiul aragazului.
Portionam in farfurii,iar deasupra punem patrunjelul verde tocat.
Servim cu niste muraturi!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu