- 100 gr untura
- 150 gr unt
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 160 gr nuca macinata
- 1 praf de copt
- 1 esenta rom
- 550-600 gr faina
- 1 lingura coaja de portocala rasa
- zahar pudra
- gem de prune
Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.
Amestecam untul cu untura.
Punem zaharul peste si mixam bine pana ce cristalele de zahar se topesc.
Adaugam ouale si mixam in continuare.
Incorporam nuca, praful de copt, esenta si coaja de portocala.
La urma punem faina, treptat.
Va rezulta un aluat usor moale, dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.
Luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Rupem bucatele mici de aluat si facem bile, putin mai maricele.
Facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.
Le asezam in tava.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.
Le scoatem, le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.
Eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu