joi, 9 februarie 2012

Chec cu prune

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • faina cat cuprinde (cat sa obtineti consistenta unui chec, dorita)
  • un castronel prune
  • sos de ciocolata
  • bombonele colorate
Mod de preparare:
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra treptat.
Punem zaharul vanilat si mixam in continuare.
Adaugam galbenusurile, rand pe rand, incorporandu-le bine.
Untul il punem intr-o cratita pe foc, cat sa il topim, nu sa il incalzim.
Il bagam in compozitia de oua.
Adaugam si laptele, esenta de rom, praful de copt.
Dupa ce incorporam bine toate ingredientele, punem faina treptat.
Luam o tava de chec, sau o alta tava, o ungem cu margarina si o tapetam cu faina.
Turnam mai bine din jumatatea de compozitie in tava.
In restul compozitiei punem cacaoa si mixam bine.
Turnam si compozitia de cacao peste cea alba, apoi asezam prunele.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana ce checul este copt.

Il scoatem, il lasam sa sa receasca.
Turnam deasupra sos de ciocolata si presuram bombonele.



2 comentarii: