joi, 9 februarie 2012

Chiftelute la cuptor

Ingrediente:

  • 700 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 felii de paine
  • 1 cartof
  • sare 
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 ou
Mod de preparare:
Ceapa o curatam, o spalam si o dam pe masina de tocat sau pe razatoare.
Curatam usturoiul, il spalam si il pisam.
Painea o inmuiem in putina apa, apoi o stoarcem bine.
Cartoful il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam ceapa, usturoiul, cartofii, painea inmuiata si sfaramitata.
Tocam patrunjelul si mararul verde, le adaugam peste carne.
Condimentam cu sare si piper, iar la urma incorporam oul.
Amestecam foarte bine, cu mainile toate ingredientele.
Luam o tava de cuptor si asezam pe ea hartie de copt.
Formam chiftelute si le asezam in tava.

Dam tava in cuptorul incins.
Lasam chiftelutele cam 35-40 minute apoi le intoarcem.
Le mai lasam putin, 5-10 minute, cat sa se rumeneasca usor, dar sa nu se usuce.
Le scoatem, le lasam la racorit, apoi servim.

2 comentarii: