- 1 pulpa de porc fara os de 800 gr
- 1 lingura cu varf unt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 5 catei usturoi
- sare
- piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- busuioc uscat
- marar uscat
- 1 lingura ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 pahar vin rosu
Mai intai spalam bine pulpa.
Punem intr-o oala niste apa la fiert si punem pulpa.
Cand incepe sa fiarba o spumam.
Carnea o lasam sa fiarba 50 de minute, acoperita cu un capac.
Dupa acest timp o scoatem cu o paleta pe o farfurie si o lasam sa se racoreasca putin.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol frecam putin untul.
Adaugam sare, piper, boia de ardei, busuioc, marar , usturoiul, uleiul si zeama de lamaie.
Amestecam bine pana obtinem o pasta aromatizata.
Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.
Dupa ce pulpa s-a racorit putin o ungem cu pasta condimentata.
Apoi o tavalim prin patrunjelul verde tocat.
Punem pulpa intr-o punga de cuptor si turnam un pahar de vin, cu grija sa nu stricam invelisul verde, puneti pe un colt (daca nu aveti punga puneti intr-un vas termorezistent sau unul yena si il acoperiti).
Inchidem punga la gura si o punem intr-o tava.
Dam tava in cuptorul incins cam o ora si 20 de minute.
Scoatem pulpa, rupem putin punga si o mai dam 10 minute la cuptor sa prinda putina crusta.
Bine ai venit in blogosfera!pup
RăspundețiȘtergereMultumesc mult..pup!!
ȘtergereFelicitari pentru blog!Te astept si la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt in luna februarie !
RăspundețiȘtergereMultumesc...o sa ma uit si vin cu drag!!
Ștergere