joi, 9 februarie 2012

Negresa cu ness de post

Ingrediente:
  • 200 gr de zahar
  • 350 ml lapte de soia (daca nu aveti, puteti inlocui cu apa minerala)
  • 1/2 cana de ulei
  • 400-450 gr faina 
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 plic ness
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri stafide
  • cativa miezi de nuca
Mod de preparare:
Am pus intr-un vas laptele cu zaharul.
Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste.
Adaugam uleiul, apoi esenta si praful de copt si le invartim bine cu telul.
Incepem sa incorporam faina, pe care o punem in ploaie si amestecam mereu pana obtinem consistenta dorita.
La urma punem cacaoa, pliculetul de ness si coaja de portocala rasa.
Luam o tava dreptunghiulara, o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.
Turnam compozitia pentru prajitura.
Deasupra punem stafidele si bucati de miez de nuca, pe care le rupem cu mana.

Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita, 170-180 de grade.
Lasam la copt cam 40-50 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem, o lasam la rece si servim.
Puteti opta sa faceti o glazura sau puteti sa presarati cocos sau zahar pudra, cum doriti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu