- 1 cocos
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- o radacina pastarnac
- sare
- piper
- 1 capatana usturoi
- 1 plic gelatina
Se ia una bucata cocos si se scoate tot din interiorul lui.
Se parleste de tot puful pe flacara, se transeaza si se spala bine de tot cu apa calda.
Se ia o oala mai mare,se umple cu apa si se pune cocosul in oala.
Spumam raciturile destul de des,pana incepe sa fiarba .
Curatam ceapa,morcoul,radacina de pastarnac si patrunjel, si le taiem pe jumatate.
Cand raciturile au fiert cam pe jumatate punem legumele si condimentam cu putina sare si piper.
Dupa ce au fiert de tot,scoatem carnea din oala si o desfacem bine de pe toate oasele.
Zeama o strecuram printr-o sita sau un tifon des.
Curatam usturoiul si il pisam.
Zeama o lasam putin la racorit .
Cand e calda ii punem usturoiul pisat,o condimentam dupa gust , punem si gelatina si o amestecam bine de tot(asta in caz ca stiti ca nu vi se prind raciturile).
Asezam carne in fiecare farfurie (si din legume daca doriti),apoi cu un polonic punem zeama.
Le lasam sa se raceasca ,apoi le dam la frigider.
A doua zi servim,alaturi de o mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu