joi, 9 februarie 2012

Tort cu crema mascarpone si fructe

Ingrediente:
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 2 cutii mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • 7 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 plicuri cappucino clasic
  • 1 portocala mare
  • 2-3 mandarine
  • 1 kiwi
  • sos de ciocolata
Mod de preparare:
Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca, apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste.
Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat.
Incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone.
Luam o tava,nu prea mare,si o tapetam cu folie alimentara.
Mai intai inmuiem cate un piscot,in cappucino  si le punem pe peretii vasului pe lungime.
Pe fundul vasului punem felii de portocala si kiwi, apoi ungem cu un strat gros ,de crema.

Inmuiem iar piscoturi si acoperim primul rand de crema, apoi stropim piscoturile cu sos de ciocolata,si ungem iar cu un strat subtire de crema.
Asezam felii de mandarina si portocala,iar peste  restul  de crema.

Mai asezam si ultimul rand de piscoturi inmuiate.
Lasam totul pana a doua zi,dupa care taiem marginile de piscoturi,cele ce le-am pus pe pereti,pentru ca nu a fost la fel de inalt tortul ca si piscoturile puse pe margini.

Il rasturnam pe o tava, taiem din el si servim.

2 comentarii: