joi, 9 februarie 2012

Copanele cu legume la cuptor

Ingrediente:
  • 7 copanele de pui
  • 3 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 5 catei usturoi
  • 250 gr rosii decojite in sos tomat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • condimente de pui
  • ulei
  • 1 canita vin rosu
Mod de preparare:
Copanele de pui se spala bine si se tamponeaza cu niste servetele de bucatarie.
Se ia o tava de cuptor si se unge cu ulei.
Intr-un castronel se face un amestec de sare, piper, boia de ardei si condimente de pui.
Acest amestec de condimente il punem peste pui.
Copanele condimentate se pun in tava.
Ardeiul se spala, se scoate cotorul si se taie fasii pe lung.
Morcovul se rade, se spala si se taie pe lung.
Cartofii se curata, se spala si se taie in sase.
Usturoiul se curata si se taie bucati mai mari.
Peste pui asezam bucatile de cartofi apoi cele de morcov, cele de ardei rosu si usturoiul.
Rosiile le maruntim si le amestecam cu vinul.
Acestea le turnam peste pui si legume.

Dam tava in cuptorul incins si lasam pana totul este gata.
Scoatem tava din cuptor si o acoperim cu staniol, pentru a se pastra puiul fraged.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu