- 2 borcane de ghebe (800 gr fiecare) in sare
- 2 cartofi
- 2 felii de paine
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- marar verde
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 2-3 linguri faina
- ulei
Buretii ii punem de seara in apa rece la desarat.
A 2 a zi ii scurgem de apa in care au stat, ii punem intr-o oala tot cu apa si ii clocotim circa 20 de minute, apoi ii scurgem si ii lasam intr-o strecuratoare.
Ghebele fierte si reci le dam prin masina de tocat carne.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Painea o inmuiem in putina apa si o dam pe masina de tocat.
Ceapa o curatam, o spalam si o dam pe razatoarea mica.
Usturoiul il curatam, il spalam si il pisam.
Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si le tocam marunte.
Intr-un bol adaugam toate ingredientele de mai sus maruntite si condimentam cu sare si piper.
Adaugam si faina ca sa aiba cu ce se lega compozitia.
Intr-o tigaie punem ulei la incins.
Cand s-a incins ne udam mainile cu apa, modelam chifetelele si le prajim pe ambele parti.
Cand le terminam le transferam din farfuria in care le-am scos, in alta farfurie tot cu servetele.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu