miercuri, 8 februarie 2012

Marinata de peste (macrou)

Ingrediente:
  • 2 pesti macrou potriviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri suc de rosii de casa
  • 50-60 ml ulei
  • 150 ml otet
  • 450-500 ml apa
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat (optional, doar daca va place)
Mod de preparare:
Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele.
Il spalati bine si il taiati bucati potrivite.
    Il presarati cu sare si piper.
    Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
    Morcovul decojit il taiati rondele.
    Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si ceapa, asa mai in straturi.
    Presarati sare, boabe de piper, puneti foile de dafin, cimbru uscat si sucul de rosii.
    Intr-un vas amestecati apa cu otetul si uleiul.
    Turnati amestecul de lichide in oala cu peste, miscati putin de oala.
    Puneti totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar oala o acoperiti cu un capac.
    Lasati sa fiarba 35-45 de minute, dar mai amestecati din cand in cand, usor, sa nu rupeti bucatile de pestele.
    Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o lasati circa o ora sa se odihneasca apoi serviti.
    Ai mei o servesc de obicei a doua zi.
    Sa aveti pofta!
    PS: Cred ca se poate face si cu alt peste, dar noi nu am facut doar cu macrou.




    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu