- 2 pesti macrou potriviti
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 2 linguri suc de rosii de casa
- 50-60 ml ulei
- 150 ml otet
- 450-500 ml apa
- sare
- piper macinat
- piper boabe
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita rasa cimbru uscat (optional, doar daca va place)
Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele.
Il spalati bine si il taiati bucati potrivite.
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
Morcovul decojit il taiati rondele.
Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si ceapa, asa mai in straturi.
Presarati sare, boabe de piper, puneti foile de dafin, cimbru uscat si sucul de rosii.
Intr-un vas amestecati apa cu otetul si uleiul.
Turnati amestecul de lichide in oala cu peste, miscati putin de oala.
Puneti totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar oala o acoperiti cu un capac.
Lasati sa fiarba 35-45 de minute, dar mai amestecati din cand in cand, usor, sa nu rupeti bucatile de pestele.
Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o lasati circa o ora sa se odihneasca apoi serviti.
Ai mei o servesc de obicei a doua zi.
Sa aveti pofta!
PS: Cred ca se poate face si cu alt peste, dar noi nu am facut doar cu macrou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu