- 4 pastravi proaspeti
- ulei
- sare
- malai
- Pentru mujdei:
- 1 capatana usturoi
- sare
- ulei
- 1 lingurita maioneza de post (pentru ca era post in decembrie)
- Pentru mamaliga:
- malai
- apa
- sare
Pastravii se curata,se spala si se sareaza. Se dau la frigider cam o ora,sa isi traga ei sarea.
Se ia o tigaie, se pune niste ulei la incins.
Pastravii se tavalesc prin malai si se pun la prajit.
Se prajesc la foc potrivit, pe ambele parti, pana sunt bine patrunsi.
Se scot pe un platou, pe care asezam mai intai niste servetele de bucatarie.
Pregatim mamaliga:
Punem niste apa la fiert intr-un ceaunel cu un strop de sare si 2 linguri faina de malai.
Cand incepe sa fiarba, punem malai in ploaie, invartim continuu pana avem mamaliga gata.
Mujdeiul:
Usturoiul se curata si se piseaza. Se freaca cu putina sare si ulei, pana obtinem o pasta.
Se scot pe un platou, pe care asezam mai intai niste servetele de bucatarie.
Pregatim mamaliga:
Punem niste apa la fiert intr-un ceaunel cu un strop de sare si 2 linguri faina de malai.
Cand incepe sa fiarba, punem malai in ploaie, invartim continuu pana avem mamaliga gata.
Mujdeiul:
Usturoiul se curata si se piseaza. Se freaca cu putina sare si ulei, pana obtinem o pasta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu