miercuri, 8 februarie 2012

Placinta cu carne

Ingrediente:
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 800 gr carne tocata (eu am avut niste muschi de porc fara grasime pe care l-am tocat)
  • 1 borcan ciuperci conservate
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • jumatate cutie rosii decojite in suc propriu
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 100 gr cascaval
  • 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Aluatul il asezam la dezghetat.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il ram pe razatoare. Rosiile decojite le dam prin blender sau pe razatoarea mica. Ciupercile le spalam bine in cateva ape si le tocam marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul si o jumatate cana de apa. Cand incepe sa fiarba se pune ceapa si ardeiul kapia. Lasam sa se inmoaie putin ceapa si punem carnea tocata. Amestecam bine si lasam cam 10 minute la foc potrivit, apoi adaugam pasta de rosii obtinuta si ciupercile.
Dupa 15 minute condimentam cu sare, piper si boia. Lasam pe foc pana e scazuta bine zeama.
Cand e gata compozitia luam tigaia de pe foc si o lasam sa se racoreasca (sa fie calduta).

Pe o masa se presara niste faina alba. Se pune foaia de aluat si se mai intinde putin cu sucitorul.
Se tapeteaza cu unt o tava rotunda (eu am pus in tava detasabila de tort).
Se ia foaia de aluat si se aseaza in tava. Se preseaza marginile tavii cu aluat cu degetele. Surplusul il taiem cu un cutit.
In compozitia de carne adaugam si 3 oua si amestecam bine, apoi o turnam in tava peste aluat.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari apoi il presaram pe deasupra.
Venim cu aluatul de pe margini peste carne.
Restul de aluat il taiem fasii subtiri si lungi si le asezam peste placinta ca un gardut.
Oul ramas il batem spuma si cu un pensonas, ungem pe deasupra.

Dam tava in cuptorul incins 40-50 de minute. Cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
O serviti cu ce doriti (la noi s-a mancat cu castraveciori murati).
Sa aveti pofta!!!



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu