miercuri, 8 februarie 2012

Cozonac cu nuca de post

Ingrediente:
Aluat:
  • 3 linguri margarina
  • 200 gr zahar
  • 1 cana si 1/2 apa minerala
  • coaja de portocala 
  • 1 cub drojdie (25 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 strop colorant galben
  • 1 kg si 100 gr faina
Umplutura:
  • 1 castron plin cu miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • lapte de soia pentru inmuiat
  • 2 linguri cacao
  • 5-6 linguri zahar pudra
Sirop:
  • 1 lingura zahar
  • jumatate cana apa
Mod de preparare:
Aluatul:
Mixam margarina (care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste apoi adaugam apa minerala.
Punem drojdia, pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar, coaja de portocala, esenta si colorantul.
Le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam faina treptat, pana ce aluatul devine nelipicios si elastic.
Dupa ce l-am framantat bine il lasam la dospit la loc cald si acoperit.
Umplutura:
Dam miezul de nuca pe masina.
Apoi il amestecam cu esenta, zaharul vanilat, cacaoa, zaharul pudra iar la urma lapte de soia, atat cat este necesar, pana cand nuca este inmuiata suficient.
Presaram pe masa de lucru niste faina.
Rupem o bucata de aluat, il intindem cu sucitorul, il ungem cu crema apoi il rulam.

Cele 2 tavi de cozonac le ungem cu putin ulei si le punem hartie de copt.
Asezam cozonacii rulati in tavi, ii mai lasam 15 minute la crescut.

Siropul:
Punem o lingura de zahar la caramelizat si il stingem cu apa.
Il lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi il dam deoparte.
Ungem cozonacii bine cu acest sirop si ii dam la cuptor,dar sa fie preincalzit.
Ii lasam la foc potrivit pana ce sunt copti.
Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.
Pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu