- 2 pesti
- 1 rosie
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov
- 1 ceapa
- jumatate de gogosar
- 1 ardei galben
- 1 lamaie
- 2-3 foi de dafin
- 3 catei usturoi
- ulei
- sare
- piper
- 1 canita suc de rosii
- 1 canita vin alb
Pestele se curata,se taie bucati mai maricele, se spala si se lasa la scurs.
Il dam cu putina sare mare, apoi il lasam asa vreo 20 de minute la frigider.
Ungemo tava cu putin ulei.
Asezam bucatile de peste in tava.
Rosia o spalam si taiem felii rotunde.
Dovlecelul il spalam, il curatam si il taiem feliute.
Morcovul il radem, il spalam si il taiem fasii pe lung.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati mai mari.
Ardeiul si gogosarul, il curatam, spalam si il taiem.
Peste peste presaram putin piper, apoi adaugam legumele taiate, care le condimentam cu putina sare si piper.
Jumatate de lamaie o taiem feliute si o asezam in tava, iar jumatate ii stoarcem zeama, iar sucul obtinut il turnam uniform peste legume.
Sucul de rosii il amestecam cu vinul alb si cateva linguri de apa.
Amestecam bine, iar sosul obtinut il adaugam in tava, peste toata nebunia de mai sus, iar la urma rupem foile de dafin si usturoiul tocat maruntel.
Punem staniol deasupra, il intepam din loc in loc si dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cu 10 minute inainte de a inchide aragazul, scoatem staniolul si bagam tava asa, ca sa prinda o crusta frumoasa.
Scoateti tava, lasati 5 minute la racorit apoi serviti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu