miercuri, 8 februarie 2012

Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente:
  • 10 linguri de apa (sau apa minerala daca aveti)
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta rom
  • faina cat cuprinde
  • 2 borcane gem de prune de 400 gr
  • un pumn miez de nuca
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt, esenta si coaja de portocala.
La urma turnam faina treptat, trebuie sa obtinem un aluat usor de lucrat si nelipicios.

Luam o bucatica mica de aluat, o punem intr-o punga si o dam la congelator vreo 10-15 minute.
Nuca o punem intr-o tava si o prajim putin apoi o tocam cu un cutit, nu o dam pe masina.
Amestecam cele 2 borcane de gem cu nuca prajita si tocata.
Intr-o tava mare punem hartie de copt. Aluatul il intindem cu sucitorul iar foaia rezultata o asezam in tava, apoi asezam amestecul de gem cu nuca.

Scoatem bucatica de aluat din congelator si o dam de razatoarea cu ochiuri mari, uniform peste gem.

Dam tava la cuptor pana prajitura e gata (de obicei cand aluatul are culoare putin aurie este gata).
O scoateti din cuptor si o dati cu zahar pudra.
O lasati la racit apoi o acoperiti cu folie pana a 2 a zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu