miercuri, 8 februarie 2012

Saratele


Ingrediente:
  • 1 pumn branza de oaie sarata
  • 1 pachet unt
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde 
  • chimen
  • mac
Mod de preparare:
Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, sa nu ramana bulgarasi mari.
Adaugam untul (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.
Punem praful de copt, iar la urma faina treptat.
Framantam pana obtinem aluat omogen si usor de lucrat.
Pe masa de lucru, presaram niste faina, rupem bucati de aluat, intindem cate o foaie subtire si facem saratelele in ce forme dorim.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem ouale spuma .
Cu un penson ungem saratelele cu ou, apoi presaram mac si chimen.

Le dam in cuptorul incins, cat se usuca putin.
Apoi punem alta tava si tot asa pana terminam aluatul.



4 comentarii:

  1. Bune ,dar fara branza :))! pup si o duminica frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timea sa stii ca nici eu nu mananc branza in viata de zi cu zi.Imi place doar in prajituri .Saratelele astea sunt o bunatate cu branza, desi ti-am zis, nu agreez branza!O duminica placuta!

      Ștergere
  2. foarte bune saratele, merg tare bine cu o bere :))

    RăspundețiȘtergere