miercuri, 8 februarie 2012

Gem de gutui cu pere

Ingrediente:
  • 10 gutui mari
  • 1,5 kg pere mai zemoase
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie mare
Mod de preparare:
Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa, dupa care le curatam de coaja.
Perele si gutuile le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-o oala de tuci.
Deasupra turnam zaharul. Amestecam bine si le lasam asa sa se odihneasca 1-2 ore apoi luam oala si o punem pe aragaz, la foc potrivit.
Invartim des in gem sa nu se prinda de oala.
Lasam sa fiarba bine pana ce se leaga.
Cu 15 minute inainte de a o inchide adaugam zeama de la lamaie.
Cand e gata o lasam sa se racoreasca.
A 2 a zi o punem in borcane si le inchidem ermetic.
Acestea le invelim in hartie, le asezam intr-o oala mai larga, le acoperim cu apa pe 3/4.
Deasupra asezam un prosop de bucatarie si le punem pe foc la sterilizat, 20 de minute din momentul in care incepe sa clocoteaca apa.
Le lasam sa se raceasca apoi le dam la loc racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu