- 1 rasol de porc afumat
- 2 copite de porc
- o bucata cap de porc
- 2 morcovi
- 1 cepe
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- 1 lingura legume uscate
- 1 capatana usturoi
Rasolul il parliti impreuna cu copitele, le spalati bine.
Spalati si bucata de cap de porc. Daca nu aveti, puteti sa mai puneti o copita, ca sa fiti siguri ca se incheaga bine raciturile.
Asezati rasolul, copitele si bucata de cap intr-o oala mare, puneti oala plina cu apa.
Transferati totul pe foc.
La inceput dati flacara mai mare, iar cand incepe sa fiarba, reglati focul potrivit.
Spumati ori de cate ori este nevoie. Eu iau inclusiv grasimea, ca nu imi plac raciturile grase.
Raciturile trebuie sa fiarba cam 3 ore jumatate, uneori chiar 4 ore le las. Acum fiti atenti si cat de mult scade zeama, sa nu rameni cu prea putina.
Morcovii ii curatati, la fel si ceapa.
Dupa ce au fiert cam o ora raciturile, adaugati ceapa si morcovii.
Presarati putina sare, piper, puneti foile de dafin si legumele uscate.
Cand sunt fierte destul, dati oala deoparte de pe foc.
Scoateti carnea intr-un bol, zeama o puneti intr-o cratita mai mica.
Curatati usuroiul, il pisati si il adaugati in zeama.
Dati gust cu sare si piper.
Lasati cam o ora sa se racoreasca zeama.
Carnea o desfaceti de pe oase, o rupeti/taiati bucati, taiati si bucatele de sorici de pe rasol si copite.
Asezati in farfurii rondele de morcov, apoi carne, sorici.
Folositi-va de o strecuratoare, turnati zeama si umpleti castroanele sau cat sa acoperiti carnea.
Ar fi bine sa folositi castroane mici, cat pentru o portie. Sau le puteti pune in caserole si le portionati.
Cand sunt toate asezate in farfurii, le dati la frigider peste noapte.
A doua zi faceti o mamaliga si serviti cu placere.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu