- Blat:
- 250 gr iaurt de post
- 15 linguri de zahar
- 10 linguri ulei
- 1 cana si jumatate apa minerala
- 23-25 linguri de faina cu varf
- 1 praf si jumatate de copt
- coaja de portocala
- 1 esenta vanilie
- 1 lingura cacao
- zahar pudra
- Umplutura:
- 1,8 kg mere
- scortisoara
- 3-4 linguri ulei
- 3 pliculete zahar vanilat
- zahar
Umplutura:
Merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stoarcem sucul,bine intre maini.
Intr-o tigaie punem uleiul , merele stoarse si le lasam putin la calit.
Adaugam zaharul vanilat,scoartisoara si putin zahar( dupa gust).
Dupa ce le-am prajit putin(nu foarte mult),le lasam la racorit.
Blatul:
Iaurtul il mixam cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul si il incorporam, apoi punem apa minerala,praful de copt ,esenta de vanilie si coaja de la o portocala. La urma incepem sa punem faina treptat(trebuie sa iese un aluat putin mai gros ca la pandispan). Luam o tava mare de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.
Turnam jumatate din compozitie in tava. O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana da sa prinda putina culoare aurie. Din jumatatea ramasa, luam cateva linguri de compozitie intr-o farfurie si o amestecam cu cacao.
Dupa ce blatul din cuptor a prins putina culoare si s-a inchegat putin,scoatem tava si turnam merele uniform, apoi punem si restul de compozitie alba , trasam niste dungi cu compozitia de cacao peste cea alba si ii facem putin model cu o scobitoare.
Dam iar tava la cuptor pana ce este coapta prajitura(verificam cu o scobitoare).
Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoresca. La urma o dam cu zahar pudra si servim.
O sa vi se topeasca in gura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu